Mitkä ovat näkymät korkomarkkinoilla?

17-01-2023 09:00

Tervetuloa tiistaina 17.1.2023 klo 9–10 kuuntelemaan korkomarkkinoiden näkymistä. 

Vuotta 2022 leimasi korkomarkkinoiden poikkeuksellisen suuret liikkeet. Korkojen nopea nousu on rankaissut olemassa olevia korkosijoituksia ankarasti, mutta samaan aikaan omaisuuslaji on tehnyt paluun houkuttelevana sijoituskohteena. Liikkeitä korkomarkkinalla viimeisen vuoden aikana on ollut niin paljon, että herää kysymys: missä korkomarkkina tällä hetkellä menee ja mitkä ovat sen näkymät? Näistä teemoista vastauksia tulevat antamaan Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich sekä seniorianalyytikko Valtteri Mäkilä.

Ilmoittaudu mukaan!

 


Tutustu puhujiin

Jan von Gerich

pääanalyytikko , Nordea

Jan seurasi markkinakäänteitä jo finanssikriisissä ja oli korkomarkkinoiden asiantuntija jo ennen euroalueen velkakriisiä. Globaalin talouden, keskuspankkien ja politiikan vaikutukset rahoitusmarkkinoille ovat Janin huomion keskipisteessä.

Valtteri Mäkilä

seniorianalyytikko, Nordea Instituutiovarainhoito

Valtteri toimii Nordea Instituutiovarainhoidon portfolioanalyysitiimissä keskittyen tuotto-, riski- ja vastuullisuusanalyyseihin. Edellä mainittujen tehtävien lisäksi hän vastaa osake- ja korkoinstrumenttien lyhyen aikavälin tuottoennusteiden laatimisesta.